Időjárás

16 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Számítunk a győriekre az országos felmérésben
Számítunk a győriekre az országos felmérésben

Győrben 334 fő kapott meghívást a koronavírus-fertőzés elterjedtségét feltérképező H-UNCOVER vizsgálatra a Semmelweis Egyetemtől, azonban az értesítettek fele nem jelzett vissza, vagy nem elérhető. Május 13-án extra szűrőnapot tartanak Győrben a korábbi vizsgálatokon meg nem jelentek számára, amelyről az érintettek külön értesítést kapnak.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „Minden vizsgált személy legalább 500 honfitársunkat képviseli, ezért különösen számítunk a kutatásba meghívott győriekre. Kérem, ha eddig nem tették, vegyenek részt a május 13-i szűrőnapon, hiszen a járvány terjedéséről, a fertőzöttek valós számáról csak akkor kaphatunk pontos képet, ha a meghívottak jelentős többsége részt vesz a vizsgálaton. Ez a kulcsa a járvány elleni megfelelő védekezésnek is.”

A polgármester hozzátette, „A vizsgálatban való részvétel teljesen biztonságos, a mintavétel fájdalommal nem, maximum kisebb kellemetlenséggel jár.”

Az egyetem munkatársai elsősorban a 65 év felettieket és a krónikus betegeket vizsgálják meg otthonukban, de szükség esetén a többi meghívott személy is jelezheti igényét az otthoni szűrésre a +36-80/808-200 zöld számon.

Hajrá, Győr!