Időjárás

24 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Szikora Robival zárult az ÚjRadó Fesztivál
Szikora Robival zárult az ÚjRadó Fesztivál

A kétnapos rendezvény a belváros ikonikus partján, a Radó-szigeten kapott helyet. Aktualitását a felújítás előtt álló Spartacus-csónakház adta, célja pedig az volt, hogy a győriek és a városba látogatók újra kihasználhassák a sziget adottságait és megismerhessék a jövőben megújuló csónakház új funkcióit is.

„Az önkormányzat visszavásárolta az 1897-ben épült Spartacus-csónakházat, ami új funkciót fog kapni, erre pedig sikerült 260 millió forintnyi támogatást szerezni, hogy ez a projekt elindulhasson!” – mondta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, majd hozzátette, a fejlesztés keretein belül nemcsak az épület, de az egész sziget meg fog újulni.

 „Ennél jobb nyárzárót ki sem találhattunk volna, hiszen bevontuk a Széchenyi teret és a Dunakapu teret, most pedig itt vagyunk a Radó-szigeten, az ÚjRadó Fesztiválon. Dr. Dézsi Csaba András polgármesterként az elsők között ígérte meg, hogy visszavesszük a Spartacus-csónakházat. Most pedig karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy fel is újítsuk!” – mondta büszkén Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.

A fesztivál egyik napja sem szégyenkezhetett látogatottság szempontjából: délutánonként a gasztronómiai élmények csalogattak szép számmal érdeklődőket, Szikora Róbert és az R-Go záró koncertjén pedig rég nem látott tömeg volt jelen.