Időjárás

31 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Szúnyoggyérítés
Szúnyoggyérítés

Kémiai szúnyoggyérítés június 17-én

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 17-én, pénteken földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Június 17-én, pénteken következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Rába töltés jobb és bal oldal

Sziget-Újváros töltés - Bécsi út

Pinnyéd

Püspökerdő pinnyédi oldala

Püspökerdő révfalusi oldala

Aranypart - Hédervári út - 14. sz. út (Sárásig)

Sárás

Révfalusi híd - Bácsa töltések

Bácsa

Károlyháza

Győrszentiván-Kertváros

Likócs

Likócsi ártér

Gyirmót-Horgászfalu

Gyárváros

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.