Időjárás

12 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Takarítás a Nádor aluljáróban
Takarítás a Nádor aluljáróban

A Nádor-aluljáró karbantartása folyamatos, ezúttal a kerékpárút melletti plexifalat és környezetét takarítják. Kedden délelőtt emiatt egy sávot lezártak a forgalom elől…

 

Az aluljáró fenntartási, karbantartási munkálatait a győri Útkezelő Szervezet éves ütemezésben végzi, hiszen a Belváros és Nádorváros közötti közlekedési összeköttetés folyamatos gondozást igényel. Ennek megfelelően tisztítják évente többször a víznyelőket és a csatornát is, nemrég felújították az aluljáró feletti magasságkorlátozó kapu jelzéseit.

„Ahogy látható, már esedékes volt az elválasztó fal lemosása, hiszen a gépjármű forgalom okozta szennyeződés, korom, por lerakódott a plexire, és ezen a területen is jogos elvárás a tisztaság.” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester a helyszínen. Mint mondta, most a kerékpárút menti elválasztót takarítják, de a jövőben a falak tisztítása, graffiti-mentesítése is megtörténik.

Prédl Antal a városi Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a szakemberek vegyszeres, magasnyomású vízzel mossák le mind a járda-kerékpáros oldalon, mind az úttest oldalán a plexifalat 100-100 méter hosszan. A munkavégzés során, kedden délelőtt a külső autós forgalmi sávot lezárják az autók elől, ezért kéri a közlekedők fokozott figyelmét.