Időjárás

25 °C

június 19. | Gyárfás

Deutsch English
Teherkönnyítések a győriek érdekében
Teherkönnyítések a győriek érdekében

Dr. Dézsi Csaba András polgármester öt fontos intézkedést jelentett be szerdán, köztük a szociális bérlakások és az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjával, az idegenforgalmi adó mérséklésével és a vásárcsarnok bérleti díjainak csökkentésével kapcsolatban…

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

A koronavírus járvány okozta gazdasági körülményekre tekintettel, a mai napon az alábbi intézkedéseket hoztam.

1. Az önkormányzati tulajdonú helyiségek albérletbe adása esetén az albérleti díj nem haladhatja meg a bérleti díjat.

2. Elengedjük az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját, 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

3. 50%-kal csökkentjük az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig. A rendelkezés alól kivételt képeznek az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, dohányboltok, sorsolásos játék, fogadások, távszerencsejáték és lottójáték értékesítésével foglalkozó üzletek, bankok, biztosítók, pénzügyi szolgáltatók. A bérleti díj mérséklésének igényléséhez kérelmet szükséges benyújtani a Győr-Szol Zrt.-hez.

4. Az idegenforgalmi adó mértéke 2020. április 1. – augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig személyenként és vendégéjszakánként 0,- Ft.

5. Kérésemre a Győr-Szol Zrt. 50%-kal csökkenti a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai Vásárcsarnokban 2020. április 1. – augusztus 31-e között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Számomra mindig a győriek az elsők. Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Győr, 2020. április 1.

Dr. Dézsi Csaba András
polgármester