Időjárás

32 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Teljesen megújult a Külső-Árpád út
Teljesen megújult a Külső-Árpád út

A gyárvárosi lakóutca régóta rászorult a felújításra, ami most teljes hosszban, vagyis mintegy 500 méteren, faltól-falig megvalósult…

Ez a beruházás is mutatja, hogy nem csak a belváros, de valamennyi városrész fejlesztése fontos az önkormányzat számára. – mondta a helyszínen Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Hozzátette, nem csak az út felülete és járdái, de az alatta húzódó közművek is megújultak, amihez a szolgáltatók együttműködése kellett. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, egy tradicionális városrész fontos utcájáról van szó, felújítása jelentős lépés a városrész életében, amely – mint mondta a terület önkormányzati képviselőjével új lendületet kapott. Hajtó Péter gyárvárosi képviselő kiemelte, a felújítást korábban megígérték az itt élőknek, akiknek megköszönte a türelmét. Hozzáfűzte, a lakók közvetlen környezetére figyelnek, amikor közösségi tereket alakítanak ki, fejlesztik a járdákat és a köztereket.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője a beruházás szakmai hátterét ismertetve elmondta, a közel 500 méter hosszú utca alatt húzódó vezetékek rossz állapotban voltak, ezért volt szükség a közműszolgáltatók együttműködésére. A Pannon-Víz kicserélte a szennyvízcsatornát és az ivóvízvezetéket is, ezt követően a gázszolgáltató az ingatlanokat kiszolgáló bekötéseket. Az útalap helyreállításával kezdték meg az érdemi útfelújítást, amely során új szegélyeket, tíz darabbal több új víznyelőt építettek, felújították a járdát és teljesen új aszfaltrétegeket kapott a Külső-Árpád út teljes hosszon. A szegély-és járdafelújítások során összesen 12 fát kellett kivágni, ezek mindegyike a szegélybe, vagy a járdákba, közművezetékekbe nőttek bele. A kivágott fákat kétszer iskolázott lombhullató fákkal pótolják Gyárváros területén. Az útfelújításra a közműszolgáltatók költségén túl az Útkezelő Szervezet bruttó 129 millió forintot fordított, melyet az önkormányzat biztosított 2020 évi költségvetésükben. Rácz Attila a Pannon-Víz elnök-vezérigazgatója az átadáson szintén azt a többszereplős összefogást emelte ki, aminek köszönhetően megvalósulhatott a hosszú utcának a teljes rekonstrukciója.