Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Testvérvárosi adomány
Testvérvárosi adomány

Megérkezett városunkba az a 24.000 sebészi maszkból, és 1.200 N95-ös részecskeszűrős maszkból álló küldemény, amelyet testvérvárosunk, Wuhan adományozott Győrnek.

Mint ismeretes, az év elején Dr. Dézsi Csaba András polgármester javaslatára az önkormányzat hárommillió forintos segítséget nyújtott a kínai városnak, ezúttal pedig testvérvárosunk segített Győrnek. A maszkokat a vírusveszélynek leginkább kitett területeken hasznosítja majd a város, így azokat a szociális szférában dolgozók, illetve a járvány leküzdésében részt vevő személyek számára juttatják el.

Az adomány szerdán érkezett Győrbe, amellyel kapcsolatban dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott: „A testvérvárosok közötti nemes gesztus lényege, hogy figyelünk egymásra, köszönet érte. Bár ma a járványügyi helyzet enyhüléséről beszélhetünk, fontos, hogy a jövőben is betartsuk azokat a szabályokat, amelyek a vírus terjedését akadályozzák. A szociális ágazatban és az intézményeinkben különösen is fontos ez a fajta biztonság, ezért a testvérvárosunktól kapott adomány is jó helyre kerül majd.”