Időjárás

12 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Több tízezer virág lesz a város őszi dísze
Több tízezer virág lesz a város őszi dísze

Győr Magyarország egyik legvirágosabb városa, a megyeszékhely önkormányzata minden évben nagy gondot fordít arra, hogy a közterületeken színes növények sokasága gyönyörködtesse az itt élők és az idelátogatók szemét. A virágok kiültetéséről és gondozásáról a Győr-Szol Zrt. gondoskodik, az ágyásokba mindig az adott évszaknak megfelelő palánták kerülnek.

Az enyhe szeptemberi időjárásnak köszönhetően sok helyen még mindig őrizik díszítőértéküket a Győr közterületein lévő egynyári virágok. A szolgáltatónak így lehetősége van arra, hogy a szokásosnál később, csak most, október elején és fokozatosan, ágyásról-ágyásra haladva kezdje meg a lassacskán hervadó növények kiszedését. Az idei év újdonsága, hogy fokozatosan, a növények állapotát figyelembe véve szállítják be a közterületekről a virágládákat, virágoszlopokat is. Az egynyári növények az őszi hónapokban elveszítik díszítő értéküket, ezért van szükség a cserére.

A szolgáltató munkatársai a város közterületeire idén 50 ezer árvácskát és 22 ezer virághagymát ültetnek el. Az árvácskák tömege már az őszi hónapokban, a hagymákból kikelő tulipánok, nárciszok és jácintok pedig jövő tavasszal díszítik a város utcáit és tereit. A gondosan megtervezett ágyásokba az őszi növények is különböző geometriai formákban jelennek meg.

Az előkészítő munkálatok részeként a kertészek fellazítják a talajt az ágyásokban, és gondoskodtak a megfelelő talajerő-utánpótlásról. Az ágyások többsége ezekben a napokban megújul, azonban több helyen egészen november elejéig virágzanak még az egynyáriak.