Időjárás

16 °C

június 14. | Vazul

Deutsch English
Új burkolatot kapott a Reptéri út
Új burkolatot kapott a Reptéri út

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében teljesen megújult a Reptéri út. A régi nyomvályús szakasz mára biztonságos aszfaltburkolatot kapott, mellette pedig egy másik program részeként, vadonatúj kerékpárút is szolgálja a munkába járók kényelmét.

„Már a polgármesteri kampányom során is számtalanszor vetődött fel a reptéri út állapota. Sokan jelezték felém, hogy az út szinte járhatatlan” – mondta a felújított útszakasz hivatalos átadásán dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A nagy forgalmat levezető gyárvárosi szakasz felújítására a TOP program forrásaira pályázott sikeresen a város. Az itt elnyert 836 és fél millió forintból több mint két kilométeren épülhetett meg a kitűnő új aszfaltcsík. A teljes szakaszon modern vízelvezető rendszert építettek ki, modernizálták a terület közvilágítását, biztonságos buszöblöket alakítottak ki és egy másik projekt keretében önálló kerékpárutat is kialakítottak.

A terület önkormányzati képviselője, Hajtó Péter az avatáson elmondta, nagy örömére szolgál, hogy egyetlen héten belül három gyárvárosi út felújításáról számolhatnak be, hisz eddig mindig arról beszéltek a választói, hogy a körzetében soha nem történik semmi. Hajtó további eredményről is beszámolt, elmondta nemrégiben sikerült forrást találni egy likócsi játszótér felújítására is, aminek munkálatai hamarosan megkezdődhetnek.