Időjárás

15 °C

május 22. | Konstantin

Deutsch English
Új kerékpártámaszok Győrben
Új kerékpártámaszok Győrben

A Révai utcában több helyen, és a Szabolcska utcában is megtalálhatók azok a kerékpártámaszok, amelyeket a napokban helyzetek ki. Jövőre újabb helyszíneken folytatódhat a telepítésük.

A kerékpáros közlekedés elősegítése érdekében folyamatos az infrastruktúrafejlesztés a városban, ezúttal új kerékpártámaszokat helyeztünk el a város több pontján, de az év során számos jelentős kerékpárút építés is megvalósult és fedett kerékpártárolókat is létesítettünk. – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester a Révai úton a Posta előtt, ahová szintén kerültek az eszközökből. Kerékpár támaszt telepítettek a vasútállomás melletti drogéria elé és a Révai Gimnáziumhoz is. Ezen a három helyen összesen 40 támasz szolgálja a kerékpárral ide érkezőket, míg öt kerékpártámasz a Szabolcska utcába került a Tánc-és Képzőművészeti Iskola főbejárata elé, a meglévő kerékpártárolót kiegészítve.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a beruházás értéke hárommillió forint volt, és az eszközök olyan frekventált helyekre kerültek, ahol a biciklisek jó hasznát veszik majd az időjárásálló és strapabíró eszközöknek.