Időjárás

25 °C

július 15. | Henrik, Roland

Deutsch English
Új, modern buszvárók kerültek ki a város több pontjára
Új, modern buszvárók kerültek ki a város több pontjára

Radnóti Ákos alpolgármester tájékoztatása szerint 2 új, modern, fedett buszváró került ki az elavult, rossz állapotú, régi helyett az Ifjúság körút 89. szám elé, a tó felőli részhez, illetve nem messze tőle, a nővérszálló mellé, a Tihanyi Árpád út 85. számú tízemeletessel szemközti területre. Az alpolgármester, aki a körzet önkormányzati képviselője is egyben, elmondta, hogy az Ifjúság körút mind a 7 buszmegállója egységes lett. Az egyforma, modern kinézetű és igényes utcabútorok jól illenek a teljesen felújított Ifjúság körútra. Az évek óta tartó kiemelt fejlesztések során megújult teljes hosszában az úttest, a kerékpárút és a járda, sőt a teljes közvilágítást is kicserélték korszerű, LED-es fényekre melyek kevesebbet fogyasztanak, de nagyobb fényt adnak. Így jött létre a lakótelep egyik legméltóbb környezete.

sdr

Egyeztettek Dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel arról, hogy egységesítik a nádorvárosi helyszíneket is. Sor került a Bem téri buszváró cseréjére,  ráadásul a mögötte lévő épületet is lefestették, amely tele volt graffitizve. Az iskolával szembeni Kálvária úti buszmegálló is megújult. Megbeszélték azt is, hogy azok a buszvárók amelyeket elbontottak, de még alkalmasak arra, hogy funkcióikat betöltsék, azokat kevésbé frekventált helyszínekre helyezik ki. Ilyenre egyébként még nem volt példa, de újrahasznosítás céljából megfelelő.

Megtörtént emellett a Tatai úton is 2 új buszváró kialakítása, ahonnan ezek eddig hiányoztak. Erre a figyelmet a polgármester Facebook oldalán hívta fel egy bejelentő, ezt követően polgármesteri intézkedésre már ki is került a 2 darab új, fedett buszváró.

Idén is folytatjuk más városrészekben a cseréket!