Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Új szemlélet a városházán: Autót kap egy kilenctagú család
Új szemlélet a városházán: Autót kap egy kilenctagú család

A polgármester döntése nyomán a város partnerei az év végén nem a hagyományos formában kapnak ajándékot. A reprezentáció helyett a valós segítség az igazi ajándék…

„Az év során igyekeztünk minél több győrinek segíteni. A város szociális hálója erősnek mondható, de a koronavírus járvány miatt sokszorosan is szükség volt arra, hogy segítsünk az elesetteken. A segélyalap létrehozását is ezért kezdeményeztem, és örömmel láttam, hogy mennyi vállalkozás, szervezet, egyesület és magánszemély keresi annak lehetőségét, hogy segíteni tudjon másokon. A Karácsony ismét egy jó alkalom arra, hogy példát mutassunk, ezért döntöttem úgy, hogy az idén a város partnerei nem materiális ajándékot kapnak. Az ilyen ajándékok legtöbbször a szekrény aljában kötnek ki, így igazi hasznuk csekély. Ehelyett egy nagy ajándékot szerettünk volna adni, ami valódi érték, és valódi örömet okoz.” – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

„Ezúttal egy kilenctagú családot ajándékozunk meg, méghozzá egy Opel Vivaro gépkocsival, amely nagy segítség a számukra, hiszen egy ekkora családnak nem könnyű a mindennapi közlekedés, pláne, ha mindannyian egyszerre utaznának. Az átadásról egy kisfilmet készítünk, és a kézzel fogható ajándék helyett ezzel a filmmel köszönjük meg az együttműködést és az egész éves munkájukat azoknak, akik az idén is a város mellet álltak. Köszönöm a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának és a Méhecske Közhasznú Alapítványnak a család kiválasztásában és az ajándékozás lebonyolításában nyújtott segítségüket.” – mondta a polgármester.

Az autót kitörő örömmel fogadta a család. Az édesanya, elmondta, egy hatalmas álmuk válik valóra az idén Karácsonykor, hiszen talán nem kell magyarázni, hogy egy kilenc személyes autó mekkora segítség egy kilencfős családnak. Ez alapvetően könnyíti meg számukra a logisztikát a mindennapokban. – szerepel a közleményben.