Időjárás

25 °C

június 15. | Jolán, Vid

Deutsch English
Újabb győri intézkedések
Újabb győri intézkedések

Miniszterelnök úr bejelentése szerint a vírus elleni védekezés új szakaszába lépünk, amikor fokozatosan és szigorú menetrend szerint megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon.

Bár a május elsejei hétvégén továbbra is érvényben lesz az országos kijárási korlátozás,

  • az anyák napjára tekintettel a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak,
  • Győrben megnyitjuk a szabadtéri sportpályákat, és engedélyezzük azon sportolási tevékenységek körét, amelyek más személyekkel való érintkezéssel nem járnak,
  • azzal támogatjuk a nehéz helyzetbe került győri vendéglátóhelyeket, hogy teljes körű, rendszeres fertőtlenítés mellett teraszaikon fogadhatják a vendégeket, a másfél méteres szociális távolság betartásával. A közterület használati engedéllyel nem rendelkező vendéglátóegységek is kitelepülhetnek üzleteik elé a hétvégén azzal, hogy a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztosított legyen.

A dohányboltok a május elsejei hétvégén is kizárólag 8-12 között tarthatnak nyitva. A közterület-felügyelet és a rendőrség ez alkalommal is fokozottan ellenőrzi a közterületi alkoholfogyasztást.

A fertőzésveszély miatt

  • továbbra is tilos a közterületi padok és egyéb utcabútorok használata, a vendéglátóhelyek előtt elhelyezett bútorok kivételével,
  • zárt térben kötelező a maszk használata, valamint a személyek közötti másfél méteres távolság tartása.

Újabb könnyítésekről is döntöttünk. Az önkormányzati tulajdonban álló összes bérlakás bérleti díját csökkentjük 50%-kal 2020. május 1-jétől augusztus 31-ig, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Továbbra is érvényes a győri piacokra vonatkozó szabályozás, miszerint az élelmiszert árusító piacokat a 65 év feletti vásárlók szombatonként csak 6.00 és 9.00 óra között, a hét többi napján továbbra is 9.00 és 12.00 óra között látogathatják.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Győr, 2020. április 30.

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

 

 

A fotó illusztráció.