Időjárás

29 °C

június 21. | Alajos, Leila

Deutsch English
Változnak a parkolási szabályok
Változnak a parkolási szabályok

Amennyiben a Kormány nem lépteti újra hatályba a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletet, az hatályát veszti 2021. május 22-én. Ennek megfelelően az ünnepet követően keddtől ismét díjfizetési kötelezettség mellett használhatóak a fizető-parkolóhelyek.

Az ingyenes parkolás megszűnését követő időszakra vonatkozó megváltozott szabályokat, valamint a 2022. január 1-jén hatályba lépő területi bővítés és díjemelés szabályait tartalmazza a mai napon aláírt önkormányzati rendelet.

Parkolójegy kiadó automaták és mobiltelefonos díjfizetés:
A parkolójegy kiadó automaták bekapcsolását május 21-én pénteken kezdjük meg. Az összes jegykiadó automata bekapcsolása 3 nap alatt megtörténik. A fizetőparkolás és a díjfizetési kötelezettség május 25-én kedden, 8 órától kezdődik. A fizető parkolóhelyek ettől az időponttól csak érvényes jogosultsággal vehetők igénybe.

A fizetőparkoló táblák letakarást a Belváros területén megszüntetjük.

A korlátozott várakozási övezet tábláit az Útkezelő Szervezet leszerelteti.

Parkolóházak:
A parkolóházak este 7 órától reggel 7 óráig tartó ingyenes használata május 25-én 0 órától megszűnik.
Használatuk esetén a mindenkor érvényes díjszabás szerinti díj lesz fizetendő.

Lakossági bérletek megújítása:
A 2020. október 31-én érvényes lakossági és 2. számú lakossági bérletek érvényességi ideje meghosszabbodik július 31-ig. A megújításukról ez idő alatt kell gondoskodni az ügyfélszolgálati irodákban.
A lakossági parkolási bérletek kiváltása új feltételekkel szigorodik, emiatt a személyes ügyintézésre mindenképp szükség lesz és postai megkeresést a GYŐR-SZOL Zrt. nem fog küldeni a bérletesek részére.

Az erre vonatkozó információk és az új lakossági bérlet igénylő nyomtatvány a GYŐR-SZOL Zrt. honlapján lesz elérhető.

Övezeti bérletek, teljes hálózatra szóló bérletek és peremterületi bérletek megújítása:
Az 2020. október 31-én érvényben lévő bérletek érvényessége június 5-ig áll fenn. Az idő alatt meg kell őket újítani az ügyfélszolgálati irodákban.

Ideiglenes parkolási bérlet:
Érvényességük május 25. 0 órától megszűnik, a lakással rendelkező személyek részére kiadottak kivételével.

Ügyfélszolgálatok:
A parkolási bérletek kiváltására a Jókai, illetve az Orgona utcai ügyfélszolgálati irodákban lesz lehetőség. Az ügyfélszolgálati irodák hosszabbított nyitva tartással működnek, az Orgona utcai iroda hétfőtől péntekig 8.00 órától 17.00 óráig, a Jókai utcai iroda hétfőtől szerdáig 8.00 órától 17.00 óráig, csütörtökön 7.00 órától 19.00 óráig, pénteken 8.00 órától 17.00 óráig és szombaton 8.00 órától 12.00 óráig lesz nyitva.

Időkorlátozás:
A belváros területén a parkolójeggyel, vagy mobilparkolással várakozók esetében időkorlátozás kerül bevezetésre. Az I. övezetben 1,5 óra, a II. övezetben 3 óra maximális várakozás lesz megengedett. Az időkorlátozás az adott területre érvényes parkolási bérlettel rendelkezőket nem érinti. A Szolgáltató a jelzőtáblák cseréjét és az automaták átprogramozását a következő hetekben végzi el.