Időjárás

32 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Véradás a városházán
Véradás a városházán

Hatvannál is többen adtak vért a Városházán szervezett véradáson, amelyen a polgármesteri hivatalban és az önkormányzat intézményeinél dolgozók nyújtották a karjukat…

A nyári szabadságok, meg a koronavírus második hullámától való félelem miatt ebben az időszakban országszerte nehezebb véradókat találni. A győri önkormányzat munkaügyi osztálya hívására mégis hatvannál több ember jött össze a városházán.

A pénteki véradásról a Győrplusz.hu is beszámolt. Mint írják, Birkás Tivadar, korábbi országgyűlési képviselő, jelenleg a Győr-Szol Zrt. parkolóüzemeltetési üzletágának osztályvezetője egyetemista kora óta véradó. A Műegyetemen megbélyegezték, aki nem adott, ráfogták, hogy gyáva, vagy hogy nem törődik a rászorulókkal, mondja.

A véradók között volt a Győrplusz Média fotóriportere, O. Jakócs Péter is, majd Petrov Iván, sportért felelős polgármesteri biztos került sorra.

A sport ugyan sokak örömét okozza, példát ad és közönséget vonz, de mégiscsak önsanyargató, magányos tevékenység” – állítja a biztos, aki egyben Győri Úszó SE vezetőedzője. A sportolóknak az adott közösséget összefogó, erősítő jó szereplésen túl is van társadalmi felelősségvállalásuk. Ez lehet például a véradás, bár a sportolóknak ezt mindig egyeztetni kell saját orvosukkal a felkészülés adott szakaszában. Petrov Iván azt is elmondta, kifejezetten dühíti és szomorúvá teszi, hogy vannak, akik egészségek, alkalmasak a véradásra, de nem hajlandók tíz percet áldozni az életükből a rászorulókra, betegekre.

A vérellátó állomás munkatársai egyértelműen sikeresnek ítélték az akciót, s köszönetet mondtak a szervezésért. A következő véradást októberben rendezik meg a Városházán.

Forrás: Győrplusz