Időjárás

12 °C

szeptember 24. | Gellért, Mercédesz

Deutsch English
Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk egymásra!

Prevenciós programot szervezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Városház térre péntek délelőtt. A látványos bemutatón felhívták a közlekedők figyelmét hogy az iskola megkezdésével, sokkal több jármű, gyalogos, főként gyermek közlekedik a közutakon a városban.

„Orvosként tudom, hogy a legfontosabb dolog a megelőzés. Sokkal jobb egy betegséget elkerülni, mint megpróbálni kigyógyulni belőle. Így van ez a közlekedésben is, hisz jobb elkerülni egy balesetet, mint szenvedő alanyává válni. Ezért is fontosak az ilyen figyelemfelkeltő akciók, amelyek a KRESZ szabályainak megismerésére és betartására figyelmeztet autóst és gyalogost egyaránt” – mondta az esemény megnyitóján dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A rendőrség a Városháza előtti téren baleset megelőzési standdal, gyermekekkel, különböző járművekkel jelent meg. A résztvevő iskolások „Vigyázzunk egymásra!” feliratot tartva a kezükben álltak a Polgármesteri Hivatal lépcsőjén, miközben bójákkal kiépített pályán gurultak végig rollereikkel a programba bevont óvodás és iskolás gyermekek. A  Városháza előtti gyalogos-átkelőhelyen pedig láthatósági mellényben lévő gyermekekkel rendőri irányítás mellett hívták fel az autósok figyelmét, hogy óvatosabban közelítsék meg a zebrákat, körültekintőbben és türelemmel közlekedjenek.