Időjárás

19 °C

szeptember 30. | Jeromos

Deutsch English
Zárt belső udvar és lift is van a Generációk Házában
Zárt belső udvar és lift is van a Generációk Házában

Átadták a nagyközönségnek a teljesen felújított Generációk Házát. Az Aradi vértanúk útján található épület energetikailag és funkcionálisan is átépült.

Kokas Éva a Generációk házának igazgatója köszöntő beszédében elmondta 2020 óta rengeteg problémával kellett megküzdeniük a felújítás során. Először a Covid-járvány, majd a gazdasági válság nehezítette meg a munkát.

„Amikor kiköltöztünk a házból 60-65 csoport működött itt folyamatosan. Most amikor ismét munkához látunk, máris 3 tábor zajlik nálunk, terveink szerint szeptembertől pedig teljes üzemben működünk majd újra” – mondta az igazgatónő.

Kokas Éva ismertette a felújítás részleteit is, a belső udvar teljes fedést kapott. A házba liftet is építettek, így az intézmény még több látogató számára vált könnyen megközelíthetővé, a tetőtérben pedig négy újabb termet hoztak létre.

Dr. Fekete Dávid, a Belváros önkormányzati képviselője kiemelte, a tervezés során nagyon sok döntést kellett meghozniuk.

„El kellett döntenünk, hogy milyen tervet hajtunk végre, végül az itt működő csoportok igényeit figyelembe véve alakítottuk ki a közösségi tereket”- mondta a képviselő.

„Elérkeztünk egy hosszas felújítás végére”- kezdte beszédét dr. Dézsi Csaba András polgármester. „Köszönet illeti a Generációk Házának minden munkatársát és az építőket is azért a kitartásért és munkáért aminek eredményeként beléphetünk ebbe a szépen felújított épületbe, ami innentől kezdve otthont ad a gyerekektől a nyugdíjasoknak minden korosztálynak. Ahogy mondani szoktam Győr ereje nem az épületek szépségében van, hanem a bennük dolgozó emberek kreativitásában,  abban a szellemi pluszban, amit nap mint nap hozzátesznek a közösségünk életéhez”.