Időjárás

32 °C

július 16. | Valter

Deutsch English
Zöld-fehér zebrák
Zöld-fehér zebrák

Zöld hátterű, figyelemfelkeltő gyalogátkelő helyet alakítottak ki a Bartók Béla út – Attila utca, valamint a Vágóhíd utcai iskolánál.

Az új típusú átkelőhelyekről Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, a zöld-fehér egyrészt az ETO színe, másrészt a zöld a környezetvédelem fontosságára is utal. A frekventált helyszíneken a háttérfestés kiemeli a gyalogátkelőhelyet, így jobban felhívja az autósok figyelmét.

Az új, kísérleti jelleggel elkészült átkelőket a polgármester és Prédl Antal az Útkezelő Szervezet vezetője mutatta be csütörtök reggel. A szakember jelezte, elsősorban a nagyobb forgalmú utaknál lévő óvodák, általános iskolák környezetében használt gyalogos átkelőhelyeknél alkalmazzák zöld hátterű érdesített útburkolati jelet. A meglévő fehér festések megmaradnak, a zöld festés a kitöltő felületre kerül.

Elsőként a Bartók Béla út – Attila utca, valamint a Vágóhíd utcai iskolánál lévő átkelőhely burkolati jeleit alakították át. A tervek között további 19 átkelőhely átalakítása is szerepel a most elkészült helyszínek tapasztalatai függvényében.