Időjárás

24 °C

május 29. | Magdolna

Deutsch English
Zöld város kialakítása III. – Vízparti rekreációs fejlesztések Győrben – TOP-6.3.2-16-GY1-2019-00003
Zöld város kialakítása III. – Vízparti rekreációs fejlesztések Győrben – TOP-6.3.2-16-GY1-2019-00003

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Zöld város kialakítása III. – Vízparti rekreációs fejlesztések Győrben

A PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-6.3.2-16-GY1-2019-00003

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 400.000.000 Ft.

 A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: 

A projekt átfogó célja Győr város sport- és rekreációs funkciójának erősítése, ezáltal idegenforgalmának fellendítése és gazdaságának erősítése, élénkítése. Győr központi, frekventált részén, a Kálóczy téren helyezkedik el az a sportközpont, ahol a projekt keretében a csónakház és zöldterületének megújítása, valamint kishajó-kikötő építése valósul meg. A beruházás eredményeként kialakításra kerül egy sport- és szabadidő központ, melyben a hajók kikötését, tartózkodását, tárolását biztosító szolgáltatási egységek és helyiségek is helyet kapnak.

A területen jelenleg is működik egy teniszcentrum 6 teniszpályával, klubház épülettel. Ezen felül a területen meglévő evezős épületben működik a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya, kihasználva a folyó adottságait. A kihasználatlan Csónakház épületének sport- és szabadidő központtá alakítása a győri sportélet fellendítését szolgálja. A győri vízi sportélet mérföldköve lehet a projektből épülő kishajó-kikötő is, mely kajak és kenukikötő is lesz egyben. Az épület földszintjén továbbra is a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub helyiségei maradnak. Az emeleti szint teljes belső átalakításával alakítható ki a jelenlegi főbejáraton keresztül megközelíthető vendéglátó egység, a hozzátartozó melegítőkonyhával. Az épület keleti bejáratán keresztül közelíthetőek meg a sport- és szabadidőközpont helyiségei: az akadálymentesített rekreációs szoba, az iroda, a személyzeti helyiségek, valamint a kikötő hajók személyzetének kiszolgálására szolgáló öltözőblokk. Mind az evezősöknek, mind a Mosoni-Dunán túrázók, hajósok, de akár más sportot űzőknek is rendelkezésére áll a szabadidős-és sportközpont pihenő és rekreációs szobái.

A központ által nyújtott szolgáltatások a hivatásos és „hobbi” sportolók, illetve a szabadidejüket aktívan eltölteni kívánók számára egyaránt hozzáférhető lesz, ezzel járulva hozzá az aktív, egészségtudatos életvitel folytatásához. A fejlesztés eredményeként a város „sportközpont” funkciójának erősítésével széles körű érdeklődéssel kísért hazai és nemzetközi szintű sportesemények, versenyek házigazdája lehet Győr.

A projekt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetésével, a Győr Projekt Kft, mint konzorciumi partner bevonásával valósul meg.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2023.09.30


Megkezdődött a Kálóczy téri csónakház felújítása

2023. március elején a kivitelező cég részére a beruházó Győr Projekt Kft. átadta a munkaterületet, így megkezdődhettek a Kálóczy téri csónakház és környéke megújulásának kivitelezési munkálatai. Az építési munkálatok az előzetes tervek szerint ez évben lezárulnak.

 


 

Hamarosan megkezdődik a Kálóczy téri csónakház felújítása

 

A Kálóczy téri csónakház felújítását végző kivitelező cég kiválasztása érdekében a közbeszerzési eljárást a beruházó Győr Projekt Kft. kiírta, a kivitelezési szerződés megkötése 2022. decemberben megtörtént. A kivitelezési munkálatok várhatóan még a tél folyamán megkezdődhetnek.

 

 


 

ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA III. – VÍZPARTI REKREÁCIÓS FEJLESZTÉSEK

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Kálóczy téri csónakház és a hozzá tartozó partszakasz felújítási munkálataira.
A projekt átfogó célja Győr város sport- és rekreációs funkciójának erősítése, ezáltal idegenforgalmának fellendítése és gazdaságának erősítése, élénkítése. Győr központi, frekventált részén, a Kálóczy téren helyezkedik el az a sportközpont, ahol a projekt keretében a csónakház és zöldterületének megújítása, valamint kishajó-kikötő építése valósul meg. A beruházás eredményeként olyan sport- és szabadidő központ létesül, melyben a hajók kikötését, tartózkodását, tárolását biztosító szolgáltatási egységek és helyiségek is helyet kapnak.

A területen jelenleg is működik egy teniszcentrum 6 teniszpályával, klubház épülettel. Ezen felül a területen meglévő evezős épületben működik a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya, kihasználva a folyó adottságait. A kihasználatlan Csónakház épületének sport- és szabadidő központtá alakítása a győri sportélet fellendítését szolgálja. A győri vízi sportélet mérföldköve lehet a projektből épülő kishajó-kikötő is, mely kajak és kenukikötő is lesz egyben. Az épület földszintjén továbbra is a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub helyiségei maradnak. Az emeleti szinten - annak teljes belső átalakításával - egy vendéglátó egység kap helyet, mely a jelenlegi főbejáraton keresztül lesz megközelíthető. Az épület keleti bejáratán keresztül a sport- és szabadidőközpont helyiségeit lehet elérni: az akadálymentesített rekreációs szobát, az irodát, a személyzeti helyiségeket, valamint a kikötő hajók személyzetének kiszolgálására szolgáló öltözőblokkot.

A központ által nyújtott szolgáltatások a hivatásos és „hobbi” sportolók, illetve a szabadidejüket aktívan eltölteni kívánók számára egyaránt hozzáférhető lesz, ezzel járulva hozzá az aktív, egészségtudatos életvitel folytatásához. A fejlesztés eredményeként - a város „sportközpont” funkciójának erősítésével - széles körű érdeklődéssel kísért hazai és nemzetközi szintű sportesemények, versenyek házigazdája lehet Győr.
A projekt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetésével, a Győr Projekt Kft, mint konzorciumi partner bevonásával valósul meg.

A „Zöld város kialakítása III. – Vízparti rekreációs fejlesztések Győrben” című, TOP-6.3.2-16-GY1-2019-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, konzorciumi partner a Győr Projekt Kft. A támogatás összege: 400.000.000 Ft.